Det är detaljerna som gör det.

Direktlänk till inlägg 23 september 2008

Stress

Av Denise - 23 september 2008 22:28

Min kropp börjar säga ifrån! Ordentligt...


Jag har den senaste tiden kommit på mig själv att knapra ipren varje kväll jag kommer hem från jobbet pga huvudvärk, jag tappar MASSOR(!!!) av hår, jag sover mycket men väldigt oroligt. I helgen gick jag och la mig kl 22, vaknade kl 13.00 (av klockan), ville sova igen kl 19.00 men höll mig vaken till 21.00

Jag har funderat kring det här, jag lider av duktighetssyndromet. På jobbet är jag den som klarar allt, fixar allt och fort ska det gå, jag är klar redan dagen därpå. Och därmed är jag såklart den som alla lassar på med uppgifter, det förväntas av mig. Så länge jag är på jobbet går det bra men när jag är ledig eller kommer hem känner jag symtomen, kroppen skriker, ber mig att stanna upp och ägna en tanke på mig själv.


Jag tänker på vad Mia Törnblom säger om självkänsla. Du är vad du gör, vad du presterar... det är det vi har lärt oss.

Jag har alltid varit sådan att jag strukturerar min vardag genom sk "att göra listor". Under de senaste veckorna har jag dock skrivit ner allt, bädda sängen, vattna blommorna, tanka, sätta på frimärket, posta brevet... väldigt små, enkla och vardagliga  saker, steg för steg.

Jag håller alltså på att förlora kontrollen över mig själv och försöker förhindra detta genom denna överdrivna struktur som mer liknar ett schema för personer med autism.


Jag måste bromsa upp och lära mig att jag är bra, precis som jag är!

 
 
Jennifer

Jennifer

23 september 2008 22:59

Det låter inte alls bra att du är så pass stressad Denise! :S Jag känner själv igen mig i det du skriver - duktighetssyndromet... Jag hoppas verkligen att du får till lite egentid för dig själv utan alla dessa måsten och stress! Jag själv ska också försöka ta tag i mig själv (efter flytten...)Var rädd om dig! Kram på dig bruden!

http://www.henniher.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ullis

23 september 2008 23:11

Ajajaj dags att trampa på bromsen!! Sluta vara "duktig" och lär dig säga nej, sluta göra listor och gör bara det du har lust och ork till, världen går inte under om man inte bäddar sängen eller dammsuger...Det är svårt jag vet! Har varit där med näsan krossad mot den där "väggen". Men bromsa INNAN det är för sent. Och i värsta fall, sök hjälp! Kan säga att terapi är skrämmande men så här efteråt det bästa jag gått igenom.
KRAM!

 
Natalia

Natalia

23 september 2008 23:13

Det är inte värt det Denise! *skriker med gråten i halsen* Vet precis vad du menar, du har säkert läst att min kropp också säger ifrån... Hälsan FÅR INTE sättas på spel, snart gör jag ngt radikalt för min kropp och hjärna ger upp. Tröstekramar till dig från mig!

http://hellopiggy.bloggagratis.se

 
sara

sara

24 september 2008 17:57

jag vet hur det är att stressa & jag VET hur det är att tappa hår! :-( Var vegitarian ett tag och fick hjärnbrist, och man blir bara mer och mer stressad och frustrerad.
Jag tycker du ska säga ifrån lite och bara ta det lugnt, för din egen skull. lägg dig i soffan och säg för dig själv - fan vad bra jag är! :-)

Kram på dig!!!

http://sari.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

24 september 2008 21:19

Dags att dra i nödbromsen!

Kram Lena

http://www.nygards.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Denise - 13 juni 2012 22:37

Idag har det firats födelsedag på Torggatan, Mister blev nämligen 2 år idag, tänk att han för 2 år sedan bara var en vit liten korv.    Mister älskar tonfisk, kanske mest av allt i livet. Han får det varje kväll även fast han tigger redan från ef...

Av Denise - 31 maj 2012 13:26

 Dagen var kommen, dags för vårruset 5km, stämningen var på topp! Men var lite  orolig då jag inte hunnit träna så mycket som jag önskat innan. Men jag sprang i mål på 29,24, såååå nöjd! Höll ett jämnt tempo hela rundan och det kändes grymt! Nu sik...

Av Denise - 29 maj 2012 19:45


     I fredags skrev jag mitt sista prov i palliativ vård och lämnade in mina sista inlämningar i rehabilitering och habilitering och palliativ vård. Så om allting går enligt planen, dvs att jag inte missat något helt i någon inlämning eller...

Av Denise - 24 maj 2012 22:14


Jag fullkomligt älskar den här lilla hörnan på min balkong.   ...

Av Denise - 23 maj 2012 18:46


   Titta en sån fin bild min vän Beatrice har gjort, den dagen var jag, Mister och hennes hund Håkan och fixade med Beas trädgård. ...

Presentation


Konsten att göra mycket med lite. Ideér som går att använda om och om igen, med fokus på det enkla, ingenting går till spillo.

Välkommen att följa mig och ta del av detaljerna som skapar ett hem.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Gästbok

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards