Det är detaljerna som gör det.

Alla inlägg under september 2007

Av Denise - 21 september 2007 16:22

Nu har det kommit en till "vill ha"-lägenhet på hemsidan, står nu i kö till två stycken och hoppas verkligen på någon av dessa eftersom de ligger kanonbra!


Mamma råkade tydligen posta min anmälan till utställningen i Kallhäll - utan frimärke *suck*, det var inte ens meningen att den skulle postas nu, antingen kommer den fram ändå eller så får jag tillbaka den. Så kan det gå när man bor med en mamma.


Ledig idag och har gått på stan en sväng med arbetskamraterna Susanne och Jenny. Jag misslyckades angående shoppingen, men kom bara hem med strumpyxor och en basker. Bra jobbat för att vara jag.


Troligtvis (förhoppningsvis) så är det en bensinslang som har gått sönder i min bil, och det ska tydligen vara ganska enkelt att fixa/byta (inte för mig då såklart, mosters man ska kika på det). Hoppas att jag har lite tur den här gången!

Av Denise - 20 september 2007 12:35

Har nu bestämt mig att sluta köpa hö från Granngården, det blir bara hårdare och vassare för varje gång jag handlar. Har nu köpt pressat änshö på Ica och ska se hur mycket extra det kostar att köra på det ist. Redan efter två dagar har jag märkt att det inte alls blir lika mycket spill, så jag tror inte att det kommer att skilja så mycket i pris.


 Angående bilproblemet, jag ska steg för steg nu börja ta bussen till jobbet. Idag tar jag bilen till jobbet, och lämnar sedan kvar den där för att ta den hem på lördag.

Jag har även räknat ut att det är billigare att åka med en bil som läcker bensin än att ta bussen, och så vill dom att man ska åka komunalt... ?

Av Denise - 19 september 2007 22:11

Jag blir ärligt talat gråtfärdig när jag tänker på mitt liv utan bil, (ja, jag vet, jag borde söka hjälp alternativt skaffa ett liv) :P

Ett kort tag funderade jag även på att bosätta mig på jobbet, just för att slippa de ständigt försenade bussarna/tågen som i mitt förra (bilfria) liv retat upp mig något enormt.

Jag har t.o.m tänkt tanken att börja cykla till jobbet (1.3 mil).

Många tycker nog att det är fånigt att jag blivit så fäst vid min bil, men prova att hoppa in i mig så får ni känna hur det känns! Eller prova att flytta till världens ände där du slutar på jobbet kl 21 och i bästa fall är hemma kl 23.


Hur som, jag har en bil på g!! Halelulia! Bra (ganska bra) pris, ingen rost (min nuvarande består av endast rost, typ),  grön färg, och allt annat är bra! Fast jag får den isf i nov/dec, så det skiter sig fortfarande med utställningen i Kallhäll. Jag ska dock försöka låna en bil till då, eller hyra en på OK.


Vad ska jag göra med min nu då? Jag ska köra med den tills den brakar och försöka sälja iväg den som reservdelsbil på Blocket. Mamma hade dock en bra idé. Att jag skulle ställa den över en helg vid tågsstationen, då blir den troligtvis uppeldad och jag får försäkringspengar. Fast nää, sån är inte jag.


Andreas på jobbet (som brukar åka med mig) insisterade på att vi skulle ha begravning för bilen Bosse-Bo, och ja, det kan jag väl gå med på.



Åter till vad den här bloggen faktiskt handlar om, marsvin.

Marsvinen mår bra. Humlan har slutat dricka/leka med flaskan och vattennivån är normal igen, skönt!

Av Denise - 18 september 2007 11:41

Min kära Toyota sjunger nu på sista versen. Den har börjat läcka (troligtvis rostat sönder undertill) så att någon slags vätska, olja eller bensin, rinner ut. Jag vet inte hur allvarligt det är, men jag vet att det inte är bra!


Har därför börjat fundera på vilka marsvin jag inte ska ta med till Kallhäll, (jag är inte tillräckligt stark för att släpa sex stycken på tåget), eftersom min bil troligtvis kommer att vara död och begraven då.


:(

Av Denise - 16 september 2007 14:54

Jo, minsann! Några svampar lyckades vi hitta när vi var på jakt igår. Annars verkar det inte vara något vidare svampår i år. Men de räcker iaf till ett par smörgåsar.

Har ägnat mig åt att rensa de ca tio gula kantarellerna och likamånga höstkantareller, och stekt dom. Nu är det bara rostbrödet som saknas, men det har jag skickat mamma för att köpa.


Det såg ut att vara lite värme idag, och tänkte att gud så bra för då kan marsvinen gå ut. Men hur mycket jag än ville och önskade så var det fortfarande iskallt ute.


I natt drömde jag att jag skulle åka och hämta en Magpiehona från Duettens, typiskt att det inte var på riktigt. Det verkar finnas väldigt få av dessa fina marsvin :( Men när jag väl hittar en, då, då är hon min! ;)


Av Denise - 11 september 2007 15:44

Satte igång med bullbak på morgonkvisten, har inte bakat på evigheter. Bakade ofta när jag gick på Gymnasiet, minns att jag avsatt varje tisdageftermiddag för just det.

Så nu står det iaf färska bullar i köket, och det luktar himmelskt gott!


Fortsatte sedan med att göra chokladrussin, ganska så nyttigt godis och supergott!

Man smälter vit (eller vilken man vill) blockchoklad och blandar i russin. Man kan även ta nötter, müsli, cornflakes eller vad man nu tycker bäst om.

Sedan gör man små kluttar av blandningen och lägger på ett bakplåtspapper. När chokladen sedan har stelnat (tar ca 2 timmar(!)) så lägger man dom i kylen i 30 minuter.

Jag brukar även göra dom till julgodis, "Denise julkluttar" borde dom kanske heta :P


Efter att ha spenderat så lång tid i köket bestämde jag mig för att åka till Centrum för att handla för min bonuscheck på 50:- på Lindex. Den höll bara i 14 dagar och jag behövde ju verkligen göra av med den eftersom det är onödigt att inte utnyttja den. (Och att jag sedan handlade för 500:- spelar ju ingen roll, bonuschecken kom ju till användning).

Men nu är det faktiskt ett allvarligt shoppingSTOPP för mig. Jag tänker inte titta i en H&Mkatalog eller ens öppna erbjudandekuverten från Ellos på minst en och en halv månad! (Klarar jag det så är jag värd lite shopping). Jag borde nog gå i terapi eller något....


Idag var det exakt ett år sedan jag mötte upp Sophie på centralen för att ta hem lilla Sahrami, liten och söt som kyckling! Han är såklart söt nu med, men något större ;)

Och ett år sedan Dizel kastrerades.

Tiden går fort...!


Moooot bullarna!

Av Denise - 10 september 2007 16:15

Jag, mamma och vår hund Oliver åkte idag till Järflotta/Käringboda och gick samma slinga som jag upptäckte i maj, idag gick den dock något fortare eftersom jag nu kunde vägen och inte behövde gå vilse hundra miljoner gånger.

En jättemysig sväng är det som tar ca två timmar. Alldeles tyst och fullt av gula löv som singlar ner från träden.

Innan vi åkte hem passade jag på att sno åt mig lite gräs från ett stort fällt till marsvinen.


Chelsie har gått upp i vikt (ca 50g på en vecka), hon dricker mer (har läst att de gör det i början av dräktigheten) och hon är lite "kladdig" vid rumpan, men jag ser ingen propp...!?

Kanske har hon små bebisar i magen?

Inte för att ta ut händelserna i förskott, haha, men jag har redan döpt Bravehearts avkomma :P

Trollskogen
Av Denise - 6 september 2007 19:02

Nu är det fint i akvariet, för den här gången. Hoppas på att ha fått bort det mesta av algerna nu. Jag tömde allt vatten, flyttade fiskarna, tvättade och klippte växerna, böt sand mm... Och nu är det fint! Men vilket jobb! Tog nästan tre timmar att få det klart.


Är fortfarande förkyld, har snart varit det i två veckor :(


Härligt att alla tv-program kommer tillbaka nu, igår var det The Nanny, visserligen repriser, men kanon ändå!

Och ikväll är det Efterlyst! :D

Presentation


Konsten att göra mycket med lite. Ideér som går att använda om och om igen, med fokus på det enkla, ingenting går till spillo.

Välkommen att följa mig och ta del av detaljerna som skapar ett hem.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards