Det är detaljerna som gör det.

Alla inlägg under augusti 2007

Av Denise - 14 augusti 2007 13:26

Marsvinen har varit ute en lång stund och ätit gräs, medan jag har städat som en tok. Jag har gett mig fasiken på att Braveheart och Ivalde ska bo tillsammans, så de fick träffas i uteburen först. Det vart lite småtjafs, men inget allvarligt.

Istället för att storrengöra buren de skulle bo i så provade jag en ny metod, genom att blanda spån från både Bravehearts bur och Ivaldes och inredde med bådas grejer. Nu sitter de och snackar i buren, och det verkar än så länge gå smärtfritt till. Lite tänder hörs, blandat med nyfiket kurr. Nu ska det banne mig fungera!


De resterande fyra grisarna ligger utslagna och vilar efter allt gräsätande.


Upptäckte även att jag jobbar när Kallhällutställningen är, typiskt! Ska försöka ordna vikare imorgon så att jag kan ta semester.

Funderar på att slå på stort, och anmäla alla marsvin. Oj, vad jag kommer att svära dagen innan isf :P


Nu ska jag pyssla med nya namnlappar till burarna.

Av Denise - 14 augusti 2007 10:31

Igårkväll pysslade jag lite och gjorde bäddar till marsvinen, jag gjorde om två hörntoaletter och en liten låda till mysplatser med fleecefiltar. Humlan och Dizel fick dessutom ett rör av kartong att springa i.

Vilken inspiration gårdagens MM gav mig :)


Blev väckt alldeles för tidigt imorse, av mitt jobb, att de aldrig lär sig att jag gärna sover länge på lediga dagar.


Nu väntar jag bara på att gräsmattan ska torka sen ska mina raringar få gå ut i det fina vädret.


Helst vill jag gå på stan idag och shoppa, men jag måste hålla i pengarna, och innerst inne vet jag att jag klarar mig utan, jag vet ju inte ens vad jag ska shoppa.

Nej, nej, inge shopping blir det! Beroende? Nej, inte jag ;)

Av Denise - 13 augusti 2007 14:31

Det känns som att hösten börjar smyga sig på, härligt! Min bästa årstid! Har även försökt att göra bloggen lite höstig, men är inte riktigt nöjd :P


Igår blev Dizel badad, så fin han blev. Han ser ut som nougatglass med grädde när han är nybadad ;)

Av Denise - 12 augusti 2007 17:36

En himla trevlig dag, med strålande väder och roligt folk!


Resultatmässigt gick det väl inte sådär jättebra, Humlan fick tyvärr inget silver. Däremot så skötte sig Ivalde jättebra hos domaren, så han får följa med nästa gång.


Jag är trött och ska ta tag i burstädning och bada Dizel snart.

Av Denise - 10 augusti 2007 21:54

Imorgon är det dags! Marsvinen är fixade, ska bara smörja lite tassar innan det är dags att sova. Har även packat det mesta, och tack Sophie, en tältstol vore skönt att ha med *packar bilen full*.


Är nojig för att köra vilse till Natalia (första gången jag kör bil till utställning), visserligen tar vi hennes sen men ändå. Jag har iaf fått en vägbeskrivning som lyder ungefär såhär "på vänster sida ser du en ful grej, åk förbi den", haha. Det blir spännande.


Jag hoppas, hoppas, hoppas att Humlan blir Guldpet imorgon, håll tummarna för det! :D

Av Denise - 9 augusti 2007 14:01

Det regnar idag och är därför en perfekt marsvinsfixardag! Har filat tassar och klor, pillat öron och tvättat talgkörtlar.

Ivalde är otroligt duktig! Han sitter lugnt och stilla, hoppas att han är lika lugn hos domaren. Målet med honom på lördag är att han inte ska nafsa och bitas.

Hittade två vita hårstrån på Ivaldes rygg (han är annars helsvart), jättesött, hoppas att dom inte trillar av :) (Jag måste förövrigt vara en av få i marsvinsvärlden som blir glad av sådant) :D


Igår var jag stan och när jag kom hem sa mamma att Aaron och Sahrami hade bråkat rejält *dubbelsuck*! Sahrami, eller "den gula" som mamma kallar honom hade tydligen haft huvudet på sne efter att de bråkat så mamma tog upp honom och undersökte honom, men hittade inget.

Huvudet var normalt när jag kom hem, och jag hittade heller inga sår, varken på Aaron eller Sahrami. Idag upptäckte jag dock att Sahrami hade små rispor i ena örat.

Får se hur han ser ut på lördag, stackarn! Och problem blir det, eftersom jag inte har några fler burar. Blir till att dela av deras bur med nät isf. Dumma marsvin, säger jag bara!


Snart ska grisarna hoppa i plurret och bli rena, jobbar hela dagen imorgon så badet får bli idag :)


Natalia har även anmält oss till färgkursen, kul! Jag kan behöva lära mig lite om färger ;)

Av Denise - 5 augusti 2007 17:37

Min lediga helg denna helg, som inte blev så ledig, blev inbeordrad att jobba igår kväll. Fast det är bra betalt (måste spara och bli rik tills jag flyttar) och dessutom har jag tagit semester nästa helg så det var inte så farligt :P


Vaknade vid 13 idag, skönt att få sova ut! Satte igång med en ordentlig burstädning, skrubba och skura, fick bort nästan alla nyponsoppsfläckar så nu är det fint i burarna :)

Har även klippt klor och filat tassar på de som ska med på lördag. Hittade ett nytt sår på Sahramis nos, och ett på Aarons *suck*. Hoppas att Saharmis läker tills på lördag och att han inte får några fler för då får han lov att stanna hemma.

Jag tror att Humlan brunstar, kanske är därför de tjivas lite? Galen blir jag iaf.

Ska prova att ställa in ett till hus till grabbarna, för tydligen nöjer de sig inte med lyxvillan de har :P


I fredags kväll hade jag Humlan i sängen när jag låg och läste, hon låg på min mage med täcke på sig. Hennes lilla huvud stack upp och ibland sträckte hon sig fram för att pussas, sedan somnade hon. En sådan söt liten dam! När någon av killarna får vara med på "lässtund" så springer de bara runt och hittar på hyss :P



Nedan ser ni bilder på världens sötaste marsvinstjej som var ute och sprang på gräset idag.

Av Denise - 2 augusti 2007 17:59

Idag har jag gått på stan och inhandlat en ny kalender, underkläder, smink och leggins (fastän jag är stark motståndare till dessa modeflugor) köpte dom endast för att det inte verkar finnas gamla hederliga strumpbyxor nu för tiden :P


Sedan åkte jag hem till Susanne och vi gick och fikade på ett café. Köpte sedan en ensam blomma på Ica för 10:- för att den såg så ledsen ut.


Passade på att plocka gräs till marsvinen också.

Har äntligen kommit på hur de ska kunna använda tunneln de har. Den fälls ihop såfort någonting kommer åt den och marsvinen blir fast där i :(

Men igår knöt jag fast ändarna i byrån och i burskåpet och vipps, så har de en stabil, rolig och lång tunnel att rejsa i. Mycket uppskattat!



Hitta en artikel på zoonen om jättemarsvin - http://www.zoonen.com/res/pub/1477954/kapybaror_orig_SE.jpg

Presentation


Konsten att göra mycket med lite. Ideér som går att använda om och om igen, med fokus på det enkla, ingenting går till spillo.

Välkommen att följa mig och ta del av detaljerna som skapar ett hem.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards