Det är detaljerna som gör det.

Alla inlägg under mars 2009

Av Denise - 10 mars 2009 11:58

I natt vaknade jag av att Humlan gnagde på huset, jag vet att det är Humlan utan att se efter, hon har gnagt upp fönstret så att det har blivit en dörr och nu vill hon tydligen äta upp hela huset, bra Humlan, fortsätt så!


Åkte till apoteket för att hämta ut Taras ögondroppar, de var smidiga att få i ögat och Tara var duktig.


Dags för Humlans baytril, Humlan var riktigt bråkig och ville bara stångas och buffa, det berömde jag henne för.


Dizel är glad för att det hela tiden fylls på med jättegoda grönsaker i deras bur. Humlan ser mest skeptisk ut för att jag hela tiden står och glor på henne. Sist jag kollade slutade hon äta persiljan och gick med raska steg till toarullen som hon började äta på istället och gav mig onda ögat.


Älskade marsvin!

Av Denise - 9 mars 2009 21:54

Fy vad orolig jag är, det är verkligen mentalt påfrestande med sjuka djur. Har jobbat hela kvällen, det gick bra trots starka känslor i ryggsäcken, tårarna trycker på...


Humlan äter fortfarande bra (massor av hö, hela tiden), dricker och buffar på Dizel, det är ett gott tecken. Hon är inte alls i närheten så dålig som Braveheart var, än, jag vågar inte hoppas. Jag längtar tills kl 11 imorgon när jag får stoppa i henne Baytril.


Marianne sa att jag borde märka skillnad på andningen om högst en vecka.


Kämpa på Humlan!

Av Denise - 9 mars 2009 12:55

Humlan har lunginflamation... Marianne var först mycket bekymrad över hur Humlan lät, men på röntgebilderna så så fanns det hopp. Humlan fick antibiotika i en spruta och ska få det hemma i 14 dagar. Hoppas, hoppas, hoppas att hon blir bra, jag vet inte om jag klarar mer nu. Allting känns så hopplöst!

Tara hade en ögoninflamation, hon fick recept på salva till ögat som jag ska smörja med.


Håll tummarna, är ni snälla, för min älskade, finaste drottning!

Av Denise - 8 mars 2009 13:54

Gårdagens utställning var mycket trevlig, lagom lång och många trevliga utställare.

Resultaten -

GP Luneas Sahrami - 90p, final.

GP Vibys Bregott - 90p, silverkort, BIS PET 6. Hennes första placering, jättekul!


Vi ska ju inte glömma att Sahrami fick med sig en jättefin rosett i rosa och guld med texten "Pet of The Year 1 mitt 2008" på. :D Äntligen lyckades vi knipa en sådan rosett!



Tanken var ju att Tara skulle ha följt med till Valbo, men så blev det inte. I fredags när jag höll på med henne såg jag att hennes undre ögonlock hängde något och när jag drog ner det syntes en röd "sträng", det såg svullet ut men ögat rann inte eller var irriterat på annat sätt.


På lördagen när jag skulle packa ner marsvinen såg det mycket värre ut. Ögonlocket hängde mycket och jag kunde inte "peta upp" det igen.

Igår kväll sköljde jag ur ögat med koksalt och imorse såg det genast mycket bättre ut, det hängde fortfarande men det var inte rött under. Sköljde ur det på morgonen och nu ser det även ut som att ögonlocket är på väg upp igen. Hon kanske bara har fått ett höstrå eller nåt annat i ögat som nu är borta, hoppas att det blir bra med hjälp av sköljningen.


Men, jag måste ändå ringa till veterinären imorgon...

Humlan "låter", jag vill inte påstå att det klickar när hon andas, det låter mer som att hon morrar/knakar. När jag lyfter upp henne låter det mer och när hon lagt sig tillrätta i knät upphör ljudet.

Hon äter som vanligt och knatar runt i buren, och har inte gått ner något i vikt.


Ang blogginlägget i fredags em...

Jag gick för att hälsa på Bravehearts och Aarons gravar. När jag kom dit möttes jag av en syn jag inte hade väntat mig, gravarna var totalförstörda och uppgrävda.

Kartongerna låg i flisor och typbitar låg utspridda.

Jag ringde mamma som kom och sökte igenom allting eftersom jag var rädd för vad som kunde hittas.

Vi samlade ihop tyget, alla utklippta tyghjärtan och filtarna som dom låg i. Mamma konstaterade att varken Aaron eller Bravehearts kroppar fanns kvar (antagligen något djur som har varit där) men vi hittade inte Bravehearts filt någonstans. Medan jag försökte återställa gravarna så gick mamma för att leta efter Bravehearts filt, den hittades långt bort från graven.


Nu finns dom inte kvar, inte ens i graven, men jag försöker tänka att det bara var deras skal, Braveheart och Aaron är någon annan stans, på en fin plats med massor av gräs och där marsvin alltid är friska.

Av Denise - 6 mars 2009 17:34

Det värsta som kunde hända, har hänt. Min absolut största rädlsa övergick till verklighet.

Jag orkar för tillfället inte skriva om det som hänt (men ni behöver inte vara oroliga), det känns bara så fruktansvärt, det gör ont och jag är illamående.


Har egentligen ingen lust med utställning imorgon, men jag mår knappast bättre av att låta tankarna ta över. Utställningen gör nog bara gott!

Av Denise - 5 mars 2009 18:43

Nu känner jag mig inte så orolig längre, nu känner jag mig mest ledsen och nere för lilla marsvinets skull...

Av Denise - 5 mars 2009 17:22

Sex marsvin blev sju, i högst 14 minuter iaf, sedan sex igen. Jag åkte nämligen tillbaka och köpte den lille. Tittade noga på könet, pälsen, tänder osv... allt var ok! Väl hemma ville jag ta det säkra före det osäkra, så jag bar in lådan i duschen, tog upp lillen och gick igenom.

Till en början såg allt bra ut. Tills jag hittade små "skorpor" mellan näsborrarna och munnen, tittade noga på dom... Kollade vidare, och hittade ett stort sår i nacken/bakom ena örat med blodig skorpa. Jag blev illamående och tänkte ringorm.

Hon fick hoppa tillbaka till lådan på momangen. Åkte därefter och lämnade tillbaka henne. På djuraafären sa dom väl egentligen ingenting mer än att dom skulle "kolla upp det".

Väl hemma slängde jag alla kläder, jacka, och mattor i tvätten. Spritade och skurade badrum + hall i bara underkläderna.

In i duschen med mig också, sedan sprita allt igen...

I ren desperation ringde jag U, hittade nummret på hemsidan, mest för att fråga om ringorm gav blodiga skorpor, för på djuraffären sa dom att det inte gjorde det.


Jag hade panik och har det fortfarande kan jag säga.

Peppar, peppar, men jag antar att risken är minimal att mina ska ha smittats eftersom de inte ens hann vistas i samma rum... Det är ju heller inte säkert att den hade ringorm.


Det var jag det, som blev livrädd helt enkelt. Så kan det gå. Och jag kan fortfarande inte sluta tänka på henne... Så fin, men jag hoppas att det inte var ringorm och att hon säljs till en bra familj med sin syster.


Av Denise - 5 mars 2009 15:00

Åkte till djuraffären efter jobbet idag för att köpa nytt schampo till marsvinen... Gick i vanlig ordning in i djurrummet (jag har alltid en diskussion med mig själv innan). Där satt en... liten hona med jättesöt teckning och färg, typ white/cream/augoti, (ja nu vet jag inte om dom färgerna finns eller kan finnas i den kombinationen, men typ). Hon var alldeles, alldeles underbar! Typiskt en sån pettis som jag har haft i tankarna.


Jag har ångest! ÅNGEST!

Presentation


Konsten att göra mycket med lite. Ideér som går att använda om och om igen, med fokus på det enkla, ingenting går till spillo.

Välkommen att följa mig och ta del av detaljerna som skapar ett hem.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards